GentofteNatten

Oplev din lokalhistorie på GentofteNatten

Hvert år i september deltager Lokalhistorisk Arkiv i GentofteNatten. 

GentofteNatten er et kulturtilbud arrangeret af kulturelle institutioner og andre aktører, som denne aften byder på ekstraordinære oplevelsesmuligheder. 

I år 2017 afvikles GentofteNatten Fredag den 29. september, hvor du kan kys sommeren farvel med et besøg på Charlottenlund Søbad. Denne aften kan du komme helt tæt på livet på den gamle badeanstalt.

Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte og Charlottenlund Søbad inviterer til en aften, hvor du kan opleve badetøjsmode gennem 100 år, få sved på panden med gymnastik ala Kaptajn Jespersen, deltage i fælles dukkert og høre om stedets spændende historie. 

Historisk modeshow – badetøj gennem 100 år
Oplev et storslået modeshow, når modeller går catwalk på badebroen og viser den nyeste badetøjsmode gennem 100 år. Hør om Lycraens indtog, se heldragter og bikinier – alt sammen til skøn tidstypisk musik.

Aftengymnastik ala Kaptajn Jespersen
Under mottoet En sund sjæl i et sundt legeme kommanderede Kaptajn Jespersen danskerne igennem gymnastikøvelser over radioen gennem 25 år. Jespersen boede i Hellerup, og i dag har barnebarnet Margrethe Neergaard taget stavgymnastikken op og vil lede aftenens gymnastikrutine.

Hvis du har lyst, kan du slutte af med en kølende dukkert i Søbadet, lige Kaptajn Jespersen, som var en ivrig vinterbader. Badning er på eget ansvar.

Badeambassadører viser rundt
Oplev den særlige stemning på Charlottenlund Søbad, når mørket sænker sig, og hør om stedets historie samt personlige bade-anekdoter, når medlemmer af Søbadet viser rundt.

Krop og bad
Sæt dig godt til rette, nyd skumringen og se en film om badekultur gennem tiden. Vi har samlet Arkivets bedste filmklip og fotos til en lille film, som kan ses hele aftenen.

Program

18.00-18.30 Historisk modeshow – badetøj gennem 100 år

18.30-19.00 Aftengymnastik ala Kaptajn Jespersen

19.00-19.30 Historisk modeshow – badetøj gennem 100 år

19.30-20.00 Badeambassadører viser rundt

20.00-20.30 Aftengymnastik ala Kaptajn Jespersen

20.30-21.00 Badeambassadører viser rundt

18.00-21.00 Krop og bad – historisk filmfremvisning

18.00-21.00 Der vil være mulighed for at købe kaffe og lækre crêpes. Til den store sult kan man købe stenovnbagt pitabrød med saftigt lammekød, oksefilet eller Halloumi ost.

Se hele programmet for GentofteNatten

Deltagelse er gratis og uden tilmelding.