Golden Days festival

Ét historisk tema – én festival. I 2017 er det "Flugten fra København", som vi går i dybden med i anledningen af Københavns 850 års jubilæum

Hvert år i september går startskuddet til Golden Days festivalen - også her i Gentofte.

Ét historisk tema sætter rammen for festivalen, der henvender sig til både børn og voksne. Der bydes på arrangementer indenfor kunst, musik, film, debat historie og litteratur.

Årets Golden Days Festival fra 2.-17. september sætter fokus på Danmarks hovedstad. I år er det nemlig 850 år siden, biskop Absalon grundlagde København.

Her lige uden for storbyen giver det anledning til at tale om, hvordan københavnerne har brugt de grønne forstæder - som udflugtsmål for overklassen og som kernefamiliens flugt til grønnere hjem.

Når København fejrer sit 850 års jubilæum under Golden Days Festivalen er Gentofte såvel som Gladsaxe, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk også med, og stiller spørgsmålene: Hvad er en by? Hvad giver en by dens særkende? Og hvad og hvem skaber byen?

I forstadskommunerne sætter vi særligt fokus på, hvordan vores naboskab til København har præget, forandret og udviklet livet i forstæderne.

Vi vil gerne diskutere, hvad vil det vil sige at være en selvstændig by, en forstad til hovedstaden og samtidig en del af ”Greater Copenhagen”. For hvor går (by)grænsen mellem København og omegnen? Hvornår er man københavner?

Find Lokalhistorisk i Gentofte og Gentofte Bibliotekernes bidrag til festivalen her.

Se hele programmet for aktiviteterne i alle fire kommuner på goldendaysfestival.dk/4k